Épp most olvastam az itricks blogon az ezzel a címmel bíró cikket. Mennyire sajnálatos, hogy még mindig ezt a kérdést kell feltennünk 2011-ben, illetve mennyire fontos, hogy ez folyamatosan napirenden legyen a bűvészetet övező vitákban.  

“That’s kind of the attitude the magician seems to have as he’s performing. It’s like, ‘Here’s a quarter. Now it’s gone. You’re a jerk.’” – Jerry Seinfeld
 
És mennyire igaza van Jerry-nek. Sajnos sok bűvész nem úgy kezeli a közönségét, ahogy azt illene. Összekeverik a falunapot a sok csillagos hotellel, a gyerekműsort a mentállal. (Márton meg a néző golyóit a sajátjaival) Így az egészből egy katyvasz marad, semmi más. Az egészben a legrosszabb, hogy még modortalan is. 
 
Vannak viccek, amik jók egy kocsmában, vagy haverok közt. És vannak olyan helyek, ahol nagyon oda kell figyelni az embernek, hogy mi csúszik ki a száján. Nem biztos, hogy a segítőnek kihívott HR-igazgatóhelyettes örülne annak, ha 150-200 ember előtt szabadítja meg a bűvész a melltartójától. 
 
Még egy hasznos idézet:
 
“Unlike a mere deception or a simple secret, which gives the impression that something’s been taken away, a great magician makes you feel like something’s been given to you.”
 
– Jim Steinmeyer, Hiding the Elephant
 
 
A cikket meg itt lehet elolvasni. ÉS tényleg, ha valaki ezt olvassa, arra kérem, hogy a közönséget bántó szövegeit inkább hagyja a kofferében, a tollvirágcsokor mellett. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://buvesz-szemfenyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr342690886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PixelDrake · http://ludens.blog.hu 2011.03.01. 23:01:36

Az én véleményem az, hogy a bűvészek kicsit fantáziátlanok, ha poénokról vagy gagekről van szó. A melltartóleszedés pl. jó poén, de ahogy te is írtad, nem minden környezetben állja meg a helyét. Ilyenkor bizony ki kell találni valami más trükköt a helyére.
Hasonlóképpen a "fújj, ne köpj" és az " a neved mellé írd a telefonszámodat is" inkább tűnik már valami kötelező elemnek, mintsem jó időben bedobott sziporkának.
süti beállítások módosítása