Megtévesztés

2010.09.14. 08:56

A közelmúltban egy egyszerű kockajátékot játszottam. A célja az volt, hogy becsapjuk a másikat, és így igyekezzünk elnyerni tőle zsetonjait. Erősen elgondolkodtató volt, hogy miért ez; miért a megtévesztés egyik leghatékonyabb túlélő az evolúcióban. Az állatvilágban, amelyik egyed nem tud elbújni, megtéveszteni ragadozóját, könnyen áldozattá válik. Ugyanakkor fajtatársait arról kell meggyőznie, hogy ő a legerősebb és legnagyobb példány; igyekszik a lehető legnagyobbnak és legerősebbnek mutatni magát. Nem számít élőhely, fizikai méret, vagy a tápláléklánc foka; ha meg tudod téveszteni a másikat, győztél. 

Az emberek közt a megtévesztés már jelentősen több síkon megy végbe. Igyekszünk meggyőzni a másikat, hogy mi vagyunk számára a legjobb barát, vagy nem kövérít az új ruhája, esetleg biztosítjuk teljes odaadásunkról biztosítjuk.

Az én feladatom ebben a legjobbnak lenni, olyan módon, hogy mindenki boldogan és örömmel hagyja el az előadást. Ne csalásként vagy becsapásként, hanem csodaként éljék meg, amit csinálok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://buvesz-szemfenyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr802294828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása