Dave Solomon Magyarországon

2010.11.18. 09:21

Nagy megtiszteltetésben lehet részünk december elsején, ugyanis hazánkba látogat az egyik legnevesebb Marlo tanítvány. 

David Solomon 

David Solomon egyike a legtermékenyebb gondolkodóknak a mai kártyabűvészetben.  Barátjával és tanítójával, Ed Marlo-val a kártyaasztalnál letöltött legkorábbi időktől fogva a

Saturday Chicago Sessions (Vasárnapi Chicago-i Találkozók) legutóbbi napjaiig Simon Aronson-nal és John Bannon-nal együtt David a kártyabűvészettel kapcsolatos viták, tervek, alkotások és előadások állandó kezdeményezője. 

A második egyéni munkájában (The Wisdom of Solomon [„Salamon bölcsessége”]) David még egyszer felajánlja legkifinomultabb anyagának gazdagságát profiknak és kártya rajongóknak egyaránt. Az említett műben az olvasók David finom, mégis kifejező hatásait találhatják meg az Escorial (Madrid) spanyol bűvészeivel, valamint Juan Tamariz-zal, Roberto Giobbi-val, Aurellio Paviato-val, Jesus Etchevery-vel, Migel Gomez-zel, Luis Treba-val, Ramon Riobbo-val és Rafael Benetar-ral szerzett tapasztalatainak. Hasonlóképpen a svéd Tomas Blomberg és az  angol Jack Parker megközelítései és gondolkodása is látszanak David technikáján. Különlegesség Don May-nek, a csalafinta, briliáns elmének szentelt fejezet. Végül az említett kötet nem lenne teljes, nem is jöhetett volna létre a mindenütt jelen lévő Ed Marlo nélkül. 

David új könyve, a „The Wisdom of Solomon” több, mint 50 effektet tartalmaz, melyet David Solomon és Jeff Siegfried írtak Marlo írásainak korábbi stílusához hasonlóan. Több mint 200 fotó ábrázolja világosan  az összes trükköt, benne a fontosabb fázisokat és műveleteket. Minden effekt kezdeténél az olvasó szemben találja magát David személyes reflexióival „Solomon Gondolatai” címszó alatt. 

David bűvész öröksége nem csak kiadott könyveiben található (Sessions, 1982; Solomon's Mind [„Solomon Gondolatai”]; 1997; The Wisdom of Solomon, 2007), de publikálta őt majdnem minden fontos időszakos bűvész kiadvány, illetve folyóirat beleértve a Marlo's Magazine-t, a Hierophant-ot, a Kabbalah-t, a Magic Magazine-t, a Genii Magazine-t, a Linking Ring-t, MUM-t, the New Tops-t és így tovább. 

David alkotott és kiadott néhányat a mai legkifinomultabb kártya trükkökből, beleértve a Pencil Thru Card, Technicolor Oil and Water, Surprise Rising Card, Technicolor Assembly, Color Collision, Hocus Poker, Printing on Demand, és Technicolor Thunder. Két sikeres DVD is tulajdonítható David-nek: Solomon's Mind és Ed Marlo: It's All in The Cards („Minden a kártyákban van”). 

Mint felkapott szeminarista, David folytatja turnéját az USA-ban és Európában, melynek eredményeképpen kártyabűvészetét a bűvészek világszerte előadják. A „Solomon Bölcsessége” folytatja kitűnő hagyományát és egy effekt gyűjteményül szolgál a középszintű („intermediate”) és profi bűvészek számára. Minden rutin ügyesen használt fogásokon és rejtett fortélyosságokon („subtleties”) alapszik. Vannak a könyvben nagy szórakoztatási értékkel bíró előadás részletek, valamint mutatványok melyet a bűvész  a klubban mutathat be, kollégák becsapására. Ez  a könyv egy kitűnő folytatás bárkinek, akinek szenvedélye a kártyabűvészet. 

David Solomon Szabó G. Gábor meghívására és a Corodini Országos Bűvész Egyesület szervezésben 2001. december 1-én (szerda) 17-20 óráig tart szemináriumot Budapesten, a Rátkai Márton Klubban (1068 Budapest, Városligeti fasor 38). A részvételi díj 6.500 Ft.

És végül egy videó: 

A bejegyzés trackback címe:

https://buvesz-szemfenyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr542456544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása