Bűvészettörténet

2011.03.11. 09:37

Íme a következő fantasztikus iromány, mely Csigusz Mester (érted, MESTER!) billentyűzetéről látott napvilágot. Köszönjük! Olvassátok örömmel:

http://www.csirmazandras.hu/2011/03/06/buvesz-tortenelem/

Bűvészek a Rádióban!

2011.02.28. 18:30

Botondtól vettem át, ma délelőtt bűvészek voltak a Kossuth rádió hullámhosszán. Hallgassátok!

http://hangtar.radio.hu/share-1-20110228_093712 

Épp most olvastam az itricks blogon az ezzel a címmel bíró cikket. Mennyire sajnálatos, hogy még mindig ezt a kérdést kell feltennünk 2011-ben, illetve mennyire fontos, hogy ez folyamatosan napirenden legyen a bűvészetet övező vitákban.  

“That’s kind of the attitude the magician seems to have as he’s performing. It’s like, ‘Here’s a quarter. Now it’s gone. You’re a jerk.’” – Jerry Seinfeld
 
És mennyire igaza van Jerry-nek. Sajnos sok bűvész nem úgy kezeli a közönségét, ahogy azt illene. Összekeverik a falunapot a sok csillagos hotellel, a gyerekműsort a mentállal. (Márton meg a néző golyóit a sajátjaival) Így az egészből egy katyvasz marad, semmi más. Az egészben a legrosszabb, hogy még modortalan is. 
 
Vannak viccek, amik jók egy kocsmában, vagy haverok közt. És vannak olyan helyek, ahol nagyon oda kell figyelni az embernek, hogy mi csúszik ki a száján. Nem biztos, hogy a segítőnek kihívott HR-igazgatóhelyettes örülne annak, ha 150-200 ember előtt szabadítja meg a bűvész a melltartójától. 
 
Még egy hasznos idézet:
 
“Unlike a mere deception or a simple secret, which gives the impression that something’s been taken away, a great magician makes you feel like something’s been given to you.”
 
– Jim Steinmeyer, Hiding the Elephant
 
 
A cikket meg itt lehet elolvasni. ÉS tényleg, ha valaki ezt olvassa, arra kérem, hogy a közönséget bántó szövegeit inkább hagyja a kofferében, a tollvirágcsokor mellett. 
 

Darwin Ortiz legjava

2011.02.20. 01:41

 Eljött a nagy pillanat. Soha nem gondoltam volna, hogy a híres Michael Maxwell után Louis Falanga is lecsap a kártya egyik nagyágyújára. És mégis így lett... És persze megint maratoni mennyiséget sikerült kitermelni. De ez a poszt elsősorban nem erről szól. Nézzük a videót:

Vannak pillanatok, amikor az embernek szembe kell néznie az addigi hőseivel, idoljaival mítoszaival. (szombat fél kettő van, Misfitset hallgatok, és sajnáltatom magam) Ez a poszt inkább erről fog szólni. 

Furcsa érzés erről írni... Darwin Ortiz a bűvészet egyik legfontosabb személyisége a 20. század második felében. Ennek ellenére a fenti videót elnézve az olvasó teljes joggal teszi fel a kérdést, hogy miért is van ez így. Vad kártya lejátszásból annyi van, hogy azt már megjegyezni is sok. Erre 2011-ben, ez a fickó kiáll ezzel. Végignarrálja az egészet. "Ezt ideteszem, ezt megfordítom..." Tényleg olyan érzése van az embernek, mintha nem ismerné mi is szerepel az általa írt könyvekben. 3:09-nél mi ez? Ez minden, csak nem természetes. 3:49-nél ismét. Úgy kapja fel a kártyákat, mintha forróak lennének.

Minden esetre vonzódásom nem hagyott alább, de mindenkinek csak azt tudom ajánlani: Darwin Ortizt írásban, mert a könyvei jók. Aki pedig jó vad kártya rutint szeretne látni, az mindenképp nézze meg Tommy Wonder Tamed Cards rutinját. 

Meghalt Steve Dacri

2011.02.14. 18:54

Meghalt a Bad Magic Photos blog, és nagyon sajnálom, hogy egyetlen képet sem mentettem el róla. Itt ugyanis olyan bűvészek fotói kaptak helyet, akik méltán kivívhatták maguknak a bűvész-stylist (ha már egyáltalán van ilyen) elismerését. Az elmúlt héten a kiemelkedő stílusérzékkel rendelkező bűvészek egyik nagyágyúja hagyott itt minket. Gyászoljuk.

 

Tarantullla

2011.02.08. 19:31

A következőkben Derren Brown láthatjuk, ahogy egy Tarantullla kelléket lebegtet.  

Orbináze

2011.02.01. 19:39

Általában nem szoktam termékajánlókat kitenni a blogomra. Ez viszont egy olyan videó, amit nem szabad nem kitennem. Ha valakit meg lehet kérdezni - "Na de bácsi, hol lakik a MAGIC?" Ez a srác, ha nem is tudja feltétlen a választ, útba fog igazítani.

 

- Hoztam magammal egy teljesen átlagos kártyacsomagot. - hangzik bűvészünk szájából.

- De ugye nem Svengali? Hadd nézzem csak meg.- 

- De ez egy teljesen átlagos kártyacsomag... -

Nem érdemes túlhangsúlyozni, hogy tényleg egy NORMÁLIS 52 LAPOS, FRANCIA KÁRTYAPAKLIT hoztam magammal, mert akkor gyanús lesz nézőnk számára. Ha normál pakliként kezeljük, akkor a néző is annak fogja. Ha felhívjuk rá a figyelmet, akkor egyből gyanús lehet. Tehát: Alap, hogy normál. 

 

Isis - Dulcinea

2011.01.19. 16:50

Vannak dolgok, amik inspirálnak. Ilyen pl. a következő szám is. Hallgasd sok szeretettel, tőlem neked, szív küldi, kedves olvasó. /featuring Little Man by Paul Harris/

Na meg a kreativitás

2011.01.14. 11:36

Blogot írni nehéz. Számomra legalábbis. Ugyanis minden egyes hét végén (közepén, elején ???) azon veszem észre magam, hogy van egy blogom, amivel megint nem foglalkoztam semmit. Az új bejegyzéshez pedig többet szeretnék, mint két mondat meg egy videó. De van, amikor nem megy. Mondjuk ki. (Írjuk le?): Kreatívnak kell lennem, na. 

De mégis hogyan? Max Maven azt mondta egy interjúban, hogy a legkönnyebb mód új dolgok kreálására az, hogy rászoktatjuk magunkat. Lehet, hogy amit létrehozunk, annak 95%-a a kukában landol, viszont a maradék 5% aranyat érhet majd. És láss csodát, valakinél ez tényleg így van. 

Calen Morelli videóblogot indított azzal a kitétellel, hogy egy évig minden egyes nap egy új trükk ötletet tesz fel. Eddig jól megy neki. [számoljuk csak ki. 365 5%-a 18,25. 18 kiadott trükkel már milliomos is lehet az ember. Eddig kijött a f(9) - amin szerepel a már kiadott Transit - és a Dresscode.]

Minden esetre érdemes megemlíteni, hogy Calen blogja már a Penguinmagic.com szárnyai alatt üzemel. Minden esetre érdemes elolvasni az előző helyen szereplő idézeteket is. Ezért is ezt linkelem:

http://365daysofmagic.tumblr.com/

süti beállítások módosítása