Darwin törvényei IV.

2010.11.26. 16:40

A héten folytatom Darwin Ortiz törvényeit, így az egész bűvész-blogoszféra egy nagy Darwin Ortiz imádatba olvad össze. 

 

12. Ne fedd fel a közönségnek, hogy valamely titkos információval rendelkezel, mert akkor a megfelelő megoldás útjára tereled őket. 

Példaként: Soha ne mondjuk el, hogy milyen kártyát húztak, még akkor is, ha tudjuk. 

 

15. Soha ne adj olyan pluszt egy hatáshoz, amely lehetővé teszi a közönségnek, hogy kitalálja mi történt korábban.

Számos olyan hatás van, amelyhez kicker-ként olyan hatásokat adunk, melyek elsőre kitűnőnek tűnnek. Később viszont lehetővé teszi a néző számára, hogy rájöjjön, milyen manővereket hajtottunk végre az egyel ezelőtti hatás érdekében. Inkább mindig arra törekedjünk, hogy olyan hatásokat kombináljunk, ahol a hatások gyenge pontjai egymással ellentétesek. 

16. A legjobb módja annak, hogy a néző ne törje a fejét a megvalósítás módszerén az, hogy még a varázslat megtörte előtt kitörjön ebből a gondolkozási módszerből

 

Talán a legfontosabb. Egy lehetséges módszert Juan Tamariz The Magic Way című könyvében olvashatunk. Amit mindenképp érdemes elmondani/leírni az, hogy érdemes azonnali rapportot építeni a nézővel. Így nem ellenünk, hanem velünk együtt, a mi oldalunkon, segítve fogja tudni átélni a varázslat élményét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buvesz-szemfenyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr162475106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása