A következő cím alatt olyan rovatot szeretnék indítani, ahol kedvenc előadóimat, vagy kedvenc rutinjaimat mutatom be nektek videó formájában. A kiválasztás módja teljesen szubjektív, de azért igyekszem a fényesebb gyöngyszemeket szelektálni a bűvészet történelméből. Íme az első:

Tommy Wonder - Cups and balls

 

A pohár-golyó játék egyike a legősibb mutatványoknak. A pletykák szerint Harry Houdini egyenesen azt állította, hogy nem valódi bűvész az, aki nem tudja megfelelően bemutatni; ezen tehát le lehet mérni a bűvész alkalmasságát és előadói képességét. 

Tommy Wonder lejátszása meglehetősen különbözik a hagyományos lejátszásoktól. Nincs "varázspálca", három helyett csak két poharat, és a megszokott pici labdák helyett nagy narancssárga pom-pomokat használ, hogy még a hátsó sorban ülők is megfelelő képet kapjanak arról, mi is történik az előadó kezében. 

Magáról az előadásmódról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Itt már a megszokott kézügyességi megoldások helyett az elsődleges szerepet a mozdulatok megkomponáltsága veszi át. A rutin kiemelt iskolapéldája annak, hogy nem pusztán figyelem elterelés lehetséges ("Hé, az ott nem valami celeb a hátad mögött?") hanem megfelelő mozdulatokkal, testhelyzettel tökéletesen lehet irányítani a figyelmet. Így már nem is lesz szükség arra, hogy a bűvész a poharakat kivigye a néző látómezőjéből, hanem a néző lesz az, aki jelentőséget nem tulajdonítva fogja a figyelmét a pohárról a golyóra irányítani menet közben. Ez viszont csak a tökéletesen megkomponált beszéd és mozdulatsor esetén lehetséges. 

Tommy Wonder pohár-golyó játéka egyike a lehető legszebb lejátszásoknak, amikkel valaha is találkozhatunk. Bűvészet mesterfokon, vagy még annál is feljebb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://buvesz-szemfenyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr882200385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása